Това каза вицепремиерът пред журналисти

“От една страна са хората около г-н Пеевски, ГЕРБ, “Възраждане”, част от групата на ИТН, които искат мафия, задкулисие, кюлчета, пачки и чекмеджета да продължат. От друга страна са всички, които се борят срещу това. В крайна сметка гражданите трябва да имат избори и да кажат кое искат”. Това бяха първите думи на вицепремиерът Асен Василев от кулоарите на парламента след вота на недоверие. 

СНИМКИ СЛЕД ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ ВИЖТЕ ТУК

Той отказа да даде конкретен отговор дали това означава, че страната отново отива на предсрочни парламентарни избори. 

“Мисля, че резултатът е много добър. Четири гласа ни делят от победата. След следващите избори съм сигурен, че тези 4 гласа срещу мафията ще ги има. Днес тук българският народ си отвоюва държавата.

Василев се присъедини към демонстрациите в подкрепа на кабинета "Петков". Там той заяви: "Единственият кабинет, който ние ще направим, е кабинет, който има подкрепа да изрине мафията до дупка. Ще търсим подкрепа от всички, които са срещу мафията и от българския народ". На въпрос дали Кирил Петков отново ще бъде кандидатът за премиер на ПП в потенциален бъдещ кабинет, Василев каза: "със сигурност".

Той обаче бе категоричен, че няма да водят повече разговори с ИТН. 

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В УПРАВЛЕНИЕТО ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.