От ГЕРБ са категорични, че македонските българи трябва да бъдат вкарани в Конституцията на РС Македония

"Днес в пленарна зала бяхме свидетели на първото подобно историческо събитие да падне  99-ят кабинет на България от вот на недоверие". Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

“Днес взехме решение нашата парламентарна група ГЕРБ-СДС и изразихме ясно позицията си към предложението на френското председателство по отношение на РСМ. Вече нашата парламентарна група изработи решение, събра необходимите подписи и утре сутрин ще ги внесе в деловодството на НС”, каза Атанасова.

Тя призова “всички партии, които припознават себе си като носители на евроатлантическите ценности да подкрепят подобно решение, което да защити българския национален интерес”.

От ГЕРБ са категорични, че македонските българи трябва да бъдат вкарани в Конституцията на РС Македония след одобрение на преговорната рамка, но преди първата междуправителствена конференция или преди започване на преговорите, каза още Атанасова.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В УПРАВЛЕНИЕТО ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.