„Това, което следва, хората го видяха на площада в сряда", каза той

„Президентът Радев прави всичко възможно да падне правителството. Видяхте го в изказванията му”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” депутатът от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев.

„Това, което следва, хората го видяха на площада в сряда. Днес съм с вратовръзка на шарани, защото тези, които се обединиха срещу ПП, мислят, че българските граждани са шарани и никой няма да види, че г-н Пеевски се здрависа с протестиращи, подкрепящи „Възраждане”, каза той.

И допълни, че е горд от падането на кабинета, защото премиерът Кирил Петков не е предал принципите на избирателите си, за да се задържи на власт. 

„Има едно неразбиране кои са хората в ПП. Там са едни хора, които знаят, че загубата е урок, успехът е нещо временно и е важно да си смел. Изобщо не сме тръгнали да се предаваме. Вчера за първи път падна правителство с вот на недоверие. Това е много показателно. Преди да вляза в НС отидох да се запозная с администрацията. Оказа се, че там има много свестни хора. Казаха ми: „Много приличате на младите ГЕРБ”. Много се обидих. Казах им: „Как така приличаме на ГЕРБ? Аз съм дошъл да се боря с тях”. Обясниха ми, че когато ГЕРБ са дошли на власт преди 12 години, са искали да се борят с корупцията и са имали същия хъс като нас. Попитах кога са се превърнали в това, което са сега. И те ми казаха следното: „Останете достатъчно дълго и ще видите”. И вчера видях. Когато правителството не е кооперативно с мафията и със задкулисието, има вот на недоверие”, обясни Митев.

Александър Симов: Имаме ново мнозинство, което иска да разруши всичко

По думите му няма как в парламента да продължават да влизат хора, които биват принуждавани да станат част от мафията.

„Очаквам хората да видят истината и да имаме повече народни представители. Протестиращите в подкрепа на правителството на площада плачеха, че си тръгваме. От другата страна на Народното събрание бяха дошли хора, които казваха, че са дошли на концерт. Това е гавра”, допълни депутатът.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В УПРАВЛЕНИЕТО ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.