Ще подкрепим Петър Строянов за премиер, но такова нещо никой не е казал, обяви той

„Ще подкрепим Петър Стоянов, издигнат за премиер, но такова нещо никой не е казал." Това каза в предаването „Денят на живо” на NOVA NEWS председателят на СДС и депутат от ГЕРБ-СДС Румен Христов. Той отрече да са обсъждали в парламентарната група въпрос за кандидатурата на Стоянов. Според него подобно предложение трябва да дойде от ПП.

Ппри завъртането на политическата рулетка няма нагласа да се подкрепи ново правителство на досегашната коалиция, допълни Христов. Той не отговори на въпроса дали ще подкрепят Никола Минчев като председател за на шеф на НС.

"Много хубаво за България е, че БСП излиза от властта," каза още той. "При всяко тяхно участие ние имаме злополука за България, а не сполука, както те твърдяха."

По думите му: "Свидетели сме на поведение на инат. „Вие вчера гласувахте "против" нашето правителство, ние пък днес няма да приемем рационалните предожения." Така председателят на СДС Румен Христов и депутат от ГЕРБ-СДС коментира парламентарния ден след гласувания вот на недоверие за кабинета "Петков" 

„Ако утре се внесе точката за началото на преговорите на РСМ и Албания, ще влезем и ще  я подкрепим," отговори той на въпроса дали ще влязат в зала утре депутатите от неговата ПГ. В обяснение на виковете „мафия” след втория опит да започне заседанието а НС, Христов посочи:  „Истината е, че на председателски съвет се води дискусия не по дневния ред на обществото." Той  посочи, че първа точка е избор на председател на  парламента, за което срокът е 14 дни, а са минали само половината. 

Като най-важно Христов обяви вдигане на ветото за РСМ и начало на преговите за присъединяване на Македония и Албания към ЕС, приемане на трите бюджета и на законите във връзка с Плана за възстановяване и устойчивост.

Гледайте целия разговор във видеото.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В УПРАВЛЕНИЕТО ЧЕТЕТЕ ТУК

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.