По думите му правителството е направило много добри неща

Самият факт, че Делян Пеевски излезе на площада и дойде специално в пленарната зала, за да гласува против нашия кабинет - това е изключително висока оценка. Така в студиото на „Офанзива с Любо Огнянов” Стоил Стоилов от ПП коментира вота на недоверие. По думите му кабинетът е направил много добри неща. Оценка поставили и хората по площадите, подкрепили Никола Минчев и самия кабинет. 

„Това, което стана в последната седмица, е че се свалиха маските. Видя се кой всъщност е наистина против това правителство. Пеевски дойде и се ръкува с хората, които бяха докарани с автобуси от цялата страна. Той дойде, за да свали това правителство”, обясни още депутатът.

По думите му опитът да се състави ново правителство с новия мандат зависи само и единствено от това дали ще се намерят 121 депутати, които да подкрепят управление, което да не позволи кражбите.

Стоилов коментира и изказване на Румен Гечев от БСП. Според социалиста едно от условията, които предстои да бъде разгледано в разговорите за евентуално коалиционно управление, е подновяването на преговорите с „Газпром”.

„Това ми се струва недалновидно като посока. В годините назад сме видели колко неконсистентно е поведението на „Газпром” като доставчик на енергийни ресурси. Едно от хубавите неща, които се случиха от войната и кризата, е че наистина ускориха диверсификацията на България. Вече потече тестово азерски газ по гръцката връзка”, уточни депутатът.

Той засегна и откритото писмо на Слави Трифонов към Петков, Борисов, Пеевски и Иванов, на които лидерът на ИТН обясни, че могат да реализират силно управление заедно. „Виждам поста като негово влизане в обяснителен режим. Вижда се дали има коалиция при гласуване в Министерския съвет и на бюджет. Видяхме през последната седмица новата коалиция, която ние в групата наричаме „Капитан Андреево” - между ГЕРБ, ДПС, „Възраждане” и ИТН”, поясни Стоилов.

Относно гласуването с хартиени бюлетин той обясни, че от ПП смятат, че това е връщане назад, което не е добра идея. „С въвеждането на изцяло машинен вот бяха решени много от проблемите на изборната администрация. Виждали сме как СИК седяха по цели нощи и имаше припаднали хора. Не искаме да се връщаме към това”, категоричен е депутатът.

Още гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.