„Правителството вече не съществуваше, когато внесохме вота на недоверие”, добави тя

От ГЕРБ са взели политическо решение да подкрепят бюджета на управляващите. Това обяви в „Карай направо” депутатът от партията Деница Сачева. Тя посочи, че не желаят българските пенсионери да стават заложници на политически спорове.

„С ясното съзнание, че това е един лош бюджет, който ще загроби България. Що се отнася до пенсиите - този бюджет е изключително несправедлив. Но след като е такава политическата конюнктура в момента, ние ще подкрепим тези предложения, за да нямат управляващите повече оправдания с нас”, добави тя.

Правителството се е свалило само. Преди ГЕРБ да внесе вота на недоверие коалицията се е разпаднала и са се чували взаимни обвинения в корупция, с ясна липса на идеологическа основа и общи ценности, каза още Сачева. 

„Ние видяхме, че те през цялото време дори не са се уважавали. Камо ли да са имали някаква обща цел, която да постигнат заедно. Ние внесохме вота тогава, когато вече правителството нямаше мнозинство в парламента. То се разпадна преди вота. Вотът беше финала, с който можехме да покажем несъстоятелността на това правителство. То вече не съществуваше в момента, в който вотът беше внесен”, смята тя.

Коментар Сачева направи за протестите в подкрепа на правителството. „Ние можем да направим много повече хора да дойдат на площада, но не го направихме. Хората, които могат да дойдат на площада в подкрепа на ГЕРБ, са много повече от тези, които видяхме в подкрепа на правителството. Не сме искали да правим протест срещу протест, за да не продължаваме разделението”, каза депутатът. 

Тя засегна и думи на премиера Кирил Петков, че ако Бойко Борисов отиде на някой топъл остров, е склонен да преговаря с депутати от партията. „Оставям настрана тези незрели политически изказвания. Това не е единственото незряло политическо изказване от страна на Петков. Говорим обаче за управление на страната. Нека народът да ни подреди, да има избори”, заяви Сачева и призова от ПП да уважават избирателите на ГЕРБ.

Според нея трябва да се мине през вота на избирателите, а не да се търсят варианти как да се задържи властта, защото смята, че това няма как да се случи. „Когато народът ни подреди, тогава да преминем към конкретни решения и коалиции, които трябва да бъдат на ясна, принципна и ценностна основа. Омразата не е добро гориво за правене на политика и това се видя много ясно”, категорична е Сачева.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.