Това съобщи самата тя във Facebook

Прокуратурата проверява договора на Българската банка за развитие с кантората, в която работеше началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова. Той е бил сключен преди година, когато Кирил Петков беше министър на икономиката в служебния кабинет.

За проверката съобщи самата Бориславова с пост във Facebook. „Прокуратурата се е „самосезирала“, само че не за просрочените кредити или увреждането на държавния ресурс, а заради договор, сключен с кантората, подпомогнала новото ръководство в първите дни на битката”, уточнява тя.

„Жълтите медии на ГЕРБ и ДПС и те ревностно участват в битката от ден едно. През май 2021 си мислех, че най-голямата лъжа за мен може да бъде, че лично получавам заплата от ББР в размер на 14 000 лв. на месец. 12 месеца по-късно осъзнавам, че просто ми е липсвало въображение“, пише Бориславова. Тя беше част от това адвокатско дружество.

По информация на NOVA от обвинението ще проверяват какви средства и по каква причина те са получени от Лена Бориславова. На този етап са иззети копия на договора между финансовата институция и адвокатската кантора, в която Бориславова е работила.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.