Според него опозицията е вкарала България във въртележка

„За мен изглежда все по-вероятно българските граждани, вместо някаква увереност и спокойствие, да получат избори не само оттук до края на годината, а избори и след това.” Това прогнозира в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS  икономистът и депутат от ДБ Георги Ганев.

Той призна, че не може да си представи вариант след евентуални следващи избори, който да не бъде последван от парламент без възможност да състави правителство. „И отиваме на нови избори насред зимата, насред война и насред инфлация и с повишаващи се цени на енергийните ресурси. Но това е положението. Сегашната опозиция реши да вкара България  в тази въртележка,” категоричен е Ганев.

За допълнителните 760 млн. лв., гласувани от опозицията вчера над актуализирания бюджет, той посочи: „Рискът, който вчера приеха с това гласуване, е огромен. Дори в годините, в които най-много е бил делът на събран ДДС към общия БВП, дори  в години, в които  дефицитът по текущата сметка или превишението на вноса над износа е било много по-огромно, отколкото е в момента, дори тогава никога не е събиран ДДС повече от десет цяло и малко % от БВП. При тези 16 млрд., които те гласуваха, че щели да постъпят в бюджета, това означава БВП над 160 млрд. лева. Нито един от колегите няма такава прогноза. Въпреки това, те доста бодро приеха, че тези 760 млн.лв. ще се появят отнякъде и ги разпределиха с доста голяма  увереност.”

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В УПРАВЛЕНИЕТО ЧЕТЕТЕ ТУК

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.