Те изпъкнаха сред 3200 участници от цял свят, които преминаха през 5 кръга

Пет стартъп компании получиха по 500 000 долара от програмата Founders Games, част от лятното издание на международния форум за иновации и предприемачество Webit. Жури от глобални инвеститори в най-различни направления оцени презентациите на над 3200 участници от цял свят, които преминаха през 5 кръга. Сред отличените са бизнесмени, които се занимават с екология, финанси  и приложение за виртуална реалност, което телепортира хората на най-големите събития в света.  

„Ние сме компания, която се занимава със засаждането на дървета, създавайки нови гори из цяла Европа. Става въпрос за един вид инвестиция в устойчиви гори. Даваме перспектива за финансова печалба - компании и обикновени хора купуват дървета от нас и така подпомагат околната среда, в същото време  подкрепят биоразнообразието в природата. От друга страна могат да изкарат пари – продавайки дървения материал. Така, ако е правилно управлявана, една гора може едновременно да процъфтява и да се отплаща”, заяви Томас Кангилхем - Eco Tree.

„Компанията ни e водеща социална видео платформа, виртуална реалност, която телепортира хора по целия свят. Така те имат достъп до топ събития като НБА, Оскарите, премиери на филми, могат да се пренесат дори в съблекалните на футболни мачове. Няма как да преживеете това никъде другаде. Можете да се потопите в автентичната среда на събитието, сякаш сте там. Имате пълен контрол върху случващото се”, заяви Халед Заатарах.

„Опитваме се да помагаме на хората да спестяват парите си и да управляват застрахователните си договори и сметките си за ток, проектът ни е базиран на мултибанкиране. Можете да съберете на едно място банковите си сметки, да проверите задълженията и транзакциите си. И така напълно автоматично да управлявате парите си. Чрез нашата платформа не губите време и улеснявате процеса. Само за няколко минути спестявате пари”, заяви Вернер Кройтлайн - WechselGott GmbH.

По 500 000 долара получиха и компаниите Alver World и CAKE 0 emission, чийто представители се включиха на церемонията виртуално.    

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.