Това каза в студиото на "Здравей, България" председателят на ПГ на "Продължаваме Промяната"

Предстои „Продължаваме Промяната” да обсъдят на Национален съвет други имена, различни от това на министър-председателя в оставка Кирил Петков, за възможна кандидатура за премиерския пост при връчването на проучвателния мандат от Румен Радев. Това каза в студиото на „Здравей, България” Андрей Гюров, председател на парламентарната група на ПП. 

Нинова: Петков поиска среща с нас, днес ще се състои

По думите му в партията има много подготвени членове за позицията. На въпрос дали се обсъжда кандидатурата на Никола Минчев, Гюров отговори, че той със сигурност е изключително подготвен и е фигура, която се ползва с уважение в парламента. 

Той коментира и закритото заседание на Народното събрание снощи, където беше обсъждан казусът с изгонването на 70 руски дипломати. По думите на Гюров в докладите на ДАНС има конкретна информация за хора, които са работили против българския интерес и са били заплаха за националната ни сигурност.

„Твърдението, че Президентството не е било информирано, не отговаря на истината”, категоричен беше Андрей Гюров. Той уточни, че на КСНС са присъствали двама представители на институцията.

На въпрос дали посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова ще бъде изгонена, председателят на ПГ на ПП отговори, че това е в компетенциите на МВнР, но подчерта, че тя не владее дипломатическия език, нито управлението на дипломатическите отношения между двете страни.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В УПРАВЛЕНИЕТО ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.