Според доц. Антоний Гълъбов и Христо Панчугов вървим към предсрочни избори

"Кирил Петков и Асен Василев не биха могли да бъдат кандидати за премиер". Това каза в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS политологът доц. Антоний Гълъбов.  "Дори в по-голяма степен Асен Василев. Тези две фигури не могат да съберат нужната подкрепа", посочи той.

Според него не се виждат усилия да се възстанови поне отчасти парламентрания диалог. „Аз не виждам системни усилия да бъде получена подкрепа за евентуалния мандат за съставяне на правителство. За това би било необходимо ПП да предложи не само структура и състав на кабинет, а и много кратка и ясна управленска програма до края на тази година, ако не до пролетта на идната година”.  

Гълъбов нарече „политическа корупция и  търговия с влияние” начина, по който се търси подкрепа от ПП: „Когато един министър-председател в оставка твърди, че има нужда просто от 121 народни представители, а не води преговори, това  е търговия с влияние”, категоричен е политологът.

„Всички се приготвят за избори и са в предизборна кампания. Но това е щета за бюджета”, коментира още доц. Антоний Гълъбов и прогнозира, че ще стигнем до нова актуализация в края на годината.

"Все по-възможни и вероятни изглеждат предсрочните избори за сметка на сформирането на парламентарно мнозинство в този парламент", коментира и политологът Христо Панчугов. „Никой не иска предсрочни парламентарни избори, но обстоятелствата неизбежно ще доведат до предсрочни избори. Не е възможно да се формулира дневен ред, който да е обединяващ”, обясни той.

През неговия поглед: „Дали ще има мнозинство остава второстепенният въпрос. Първостепенният е дали изобщо има нещо, което събира тези политически формации”. 

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В УПРАВЛЕНИЕТО ЧЕТЕТЕ ТУК

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.