Нямаме информация да не са спазени процедурите при изгонването на руски дипломати, каза той

"Кандидатът на ПП ще бъде приемлив за ДБ, чувам, че ще е Асен Василев", Това каза в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS депутатът от "Демократична България" Владислав Панев.

Според него трябва да се изготви програма със спешни мерки, които да се въведат идните месеци. "Въпросът е дали може да бъде даден импулс на нов кабинет с програма за нови реформи в това правителството, ако не - сигурно изборите също са вариант. Не мисля, че може да се говори за коалиция с ГЕРБ, те имат феодален модел на управление", обясни той. 

Панев подчерта, че той и съпартийците му застават зад решението на правителството за изгонване на руските дипломати. "Нямаме информация дали готвачът на руското посолство се занимава с готвене, или с друго. Нямаме информация и за това да не са спазени процедурите при изгонването. България трябва да води активна политика, а не балансирана, защото сме в състояние на война", коментира още Панев. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.