"Умерен скептик съм, че новият кабинет ще има шанс", заяви Елена Дариева

Оставането на Кирил Петков в рамките на новия кабинет показва, че новата политика на гъвкавост на ПП е силно ограничена. Това заяви в предаването "Пресечна точка" социологът Елена Дариева.

„Аз оставам умерен скептик. Да – видяхме, че ПП проявиха гъвкавост. Това, че Кирил Петков остава в рамките на кабинета, макар да не знаем на каква позиция – все още показва, че тази политика на гъвкавост е доста ограничена”, подчерта тя.

Напълно възможно да има нов кабинет, воден от ПП. Това мнение изрази бившият директор на „Пирогов” д-р Спас Спасков. „Това обаче няма да може да стане без подкрепата на опозицията”, подчерта той в отговор на въпроса  има ли шанс ново правителство на ПП?

„Едно от много важните неща е да отчитаме сигналите и аудиториите. Имаше много ясни сигнали, че кабинетът няма да се случи, ако Кирил Петков остане премиер. Така че съм приятно изненадан от тази реакция на гъвкавост, при която беше реагирано”, посочи от своя страна експертът по маркетинг Георги Малчев.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.