Така смята депутатът от БСП Явор Божанков, който бе гост в извънредното студио на NOVA

Чрез предложението на “Продължаваме Промяната” мястото на министър-председател да заеме Асен василев, Кирил Петков е показал, че има желание да бъде съставено работещо правителство. Така смята депутатът от БСП Явор Божанков, който бе гост в извънредното студио на NOVA.

“Трябва да благодарим на Кирил Петков, защото един от проблемите на българската политика е, че много лидери издигат същността си в култ и егото е най-голямата спирачка за добра коалиционна политика”, каза Божанков. “Кирил Петков показа, че има желание, правейки тази крачка назад, показвайки, че той е съгласен да не бъде министър-председател в името на това да се състави работещо правителство в този труден момент”, допълни той.

Божанков потвърди, че щом това искане на БСП е изпълнено, те са готови да се върнат на масата за преговори. И допълни, че ПП също са поставили няколко условия, които БСП приема.

По думите на Петков обаче срокът за изпълнение е 6 месеца.

“Това е един добър хоризонт”, смята Божанков.

На въпрос дали ако президентът връчи третия мандат на БСП, ще има опит за съставяне на кабинет, Божанков отказа да отговори, като обясни, че “все още е твърде рано”.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.