Според него начинът, по който са направени проверките на здравното министерство, мирише

„И Асен Василев, и Кирил Петков за ГЕРБ са персона нон грата”. Това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" на NOVA NEWS Костадин Ангелов от ГЕРБ.

„Ще гласуваме против кабинета – ние сме последователни в тази позиция”, каза той и напомни, че ГЕРБ са внесли вота на недоверие. „В  тези месеци, в които те управляват, слушаме само лъжи”, добави Ангелов. Сред тези, които посочи, е отстъпката от 25 ст. на литър гориво при зареждане на бензиностанция. „Днес си заредих колата, няма такова нещо”.  Като си поискал отстъпката, не знаели за какво става въпрос”.

На въпрос каква оценка дават на правителството на Кирил Петков той отговори, че я дават гражданите и посочи последните социологически проучвания. „Техният самолет лети надолу без да има пилот в самолета. Сменят си пилотите постоянно”.

Ангелов потвърди, че ако мандатът бъде връчен на ГЕРБ, са обсъдили той да бъде върнат веднага и че най-доброто за момента е да се отиде на избори. Депутатът посочи още, че влизаме в сериозен свръхдефицит и в спирала от инфлация. 

Той коментира като сгрешена и процедурата по изгонване на руските дипломати. "Това вече е факт. Този факт е поведението на една държава. Ние не можем да накараме България да застане на колене, защото някоя друга държава - в случая Руската федерация - казава: "Променете си решението". Това е нашето решение. То може да е грешно. България е суверенна държава и ние трябва да запазим лицето на България неопетнено".

Според него трябва да направим така, че България да излезе от "този скандал" с нормални отношение с Руската федерация. "Ние сме избрали нашата страна в тази война. Ние сме на страната на Украйна. Но в тази ситуация ние трябва да мислим за годините напред  пред нашата държава, за българите, които живеят там".

МЗ изнесе данни за редица нарушения в български болници

По проверките на здравното министерство и отчетените просрочени задължения в някои болници Ангелов, който е бивш министър на здравеопазването, коментира: „Всеки, който е извършил нарушение, трябва да носи отговорност за действията си, ако ги е извършил. Но начинът, по който това беше направено, мирише и има много голям политически привкус”. "Не е достойно да се калят най-добрите лекари на България", категоричен бе той по отношение на проф. Генчо Начев.

Директор на държавна болница получил близо 1 млн. лв. за три години

"Предстои нова COVID вълна. Не сме готови", бе лаконичния коментар на депутата от ГЕРБ и за ситуацията с коронавируса.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В УПРАВЛЕНИЕТО ЧЕТЕТЕ ТУК

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.