Вижте какво написаха говорителите на двете институции в социалната мрежа

Пореден епизод от напрежението между кабинета в оставка и президентската институция. Във Facebook говорителят на кабинета "Петков" Лена Бориславова определи Румен Радев като "политик от миналото".  В отговор- главният секретар на президента Димитър Стоянов написа, че политикът на новото време се оказал “политик без време”.

С пост във Facebook късно в петък началникът на кабинета на премиера - Лена Бориславова, прави дълга равносметка по часове на отминаващия 1-ви юли. Случилото се в 17 часа, когато президентът Румен Радев официално връчи мандат на "Продължаваме промяната", Бориславова описа така:”17:00 Мандат. Политик от миналото подава папка. Отговорност. Бъдеще. "

Въпреки че не е назовано името на Румен Радев, от поста става ясно, че именно той е наречен политик от миналото. В същия пост Лена Бориславова дава обратното определение за премиера в оставка Петков, който в следобедните часове инспектира междусистемната газова връзка Гърция-България .

"14:10 На вододел. Газова връзка в Нова Загора. Истинска Диверсификация. Политикът на новото време".

Отново във Facebook дойде и отговорът на президентската институция. Главният секретар на президента Димитър Стоянов нарече поста на Бориславова "напудрен". И без да назовава имена допълни: „Политикът от новото време се оказа след 6 месеца политик без време.  Определеният за политик на миналото комай ще връчва пак папки с мандати наесен. Този път кой ли ще я получи? Някой нов случайник, пресякъл два пъти коридорите на властта или вдигнал плакат, че не се страхува?"

Стоянов завършва поста си с думите: "светло бъдеще с лъжи не се гради! Дано да греша....". Коментар от самия президент Румен Радев към този момент няма.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.