На артилерийски обстрел беше подложено летището в Мелитопол

Руският град Белгород беше разтърсен от мощни експлозии. Местните власти казаха, че трима души са били убити и няколко ранени. Взривовете са изглеждали като артилерийски обстрел. Властите в Белгород обаче не обявиха какво се е случило. Те казаха, че повече от 50 имота са понесли повреди, а няколко са напълно разрушени.

Белгород е близо до границата с Украйна и това не е първият обстрел от началото на войната. Междувременно на артилерийски обстрел беше подложено летището в Мелитопол. Южният украински град беше окупиран от руснаците още в началото на войната. Граждани снимаха поне 30 мощни експлозии и голям пожар на летището.

Ожесточени боеве за Лисичанск

На този фон Русия твърди, че контролира град Лисичанск. Руски войници се снимаха по улиците. Украинското командване настоява, че още държат града, но признават, че е възможно пълно отстъпление.

„Още много, много трябва да бъде направено за нашата победа. Пътят, който предстои, е тежък. Затова всички трябва да направим, каквото е по силите ни окупаторът да не загуби само на бойното поле, но също така исторически и концептуално. За да разбере всеки в Русия, че Украйна не може да бъде пречупена, дори чрез жестокости и война”, заяви президентът Володимир Зеленски.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.