Те ще са готови със становища до петък

„При нас такова нещо като безусловна подкрепа няма. Днес ми задаваха въпроси дали сме 116, дали 6-ата колеги сме на едно мнение. От утре започваме да работим по програмите. Всеки от нас ще си изясни дали ще има подкрепа, дали няма да има". Това каза Иво Атанасов от името на независимите депутати, напуснали ИТН, след разговорите с ПП за подкрепа на кабинет с техен мандат. Той определи консултациите като ползотворни.

"Знаем, че национално отговорното поведение е да има правителство. Но правителство с ясна програма и с ясни действия, които трябва да бъдат извършени в интерес на България. Това, което ни обединява, е антикропуцията в този кратък период, промените в КПКОНПИ, регулаторните органи, съдебната реформа, службите за сигурност. В тази насока ще развием програмата, по която да работим и тогава ще вземем нашето становище".

През тази седмица те ще участват в работни групи. "Ако изготвим една качествена програма и с ангажиментите на всеки от парламентраните групи и от нас като независими за приемането на необходимите закони, продължаваме, ще гласуваме за правителството. Ако не стигнем до това, всеки ще гласува, както е решил". 

По думите на Атанасов до петък всеки от тях ще изрази становището си. 

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В УПРАВЛЕНИЕТО ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.