Коментар на Валери Найденов, Аркади Шарков и Андрей Бъчваров в предаването "Пресечна точка"

Във вторник в предаването "Пресечна точка" гостите - журналистът Валери Найденов, здравният икономист Аркади Шарков и предприемачът Андрей Бъчваров, коментираха какви трябва да са приоритетите на новия кабинет.

„Основата на програмата за мен е насочена към правилното усвояване на Плана за възстановяване и развитие. Всякакви спекулации са изключително пагубни, защото вече сме закъснели с внасянето му. Виждаме как се започва диалог и с хора от „Възраждане”, което не вярвах, че ще се случи. Реално погледнато има някаква коалиция на хора с морал и ценности относно решаване на някакви казуси”, коментира Бъчваров.

„Мисля, че Бойко Борисов не би трябвало толкова да се заяжда за купуването на гласове. По-старите помним първия му мандат, когато ГЕРБ изкупи цялата група на „Атака”. Сега имаме сблъсък на цивилизациите. Ръководството на промяната се водят американски възпитаници”, смята Найденов.  

Според Шарков става въпрос за поколенческа война.

„Проблемът на ПП е, че влязоха с много остър заход във властта, но нямаха изградена структура и идеология. Става въпрос кой ще наследи тежката криза, която се задава – дали ще бъде президентът със служебното правителство, или политическите партии ще понесат негативите”, каза той.

„Познавам много хора от ИТН, които отидоха заради идеологията на Слави и заради това, че е харизматичен. Във„Възраждане” за мен е състезание кой ще се продаде първи. Лидерът им е състезател по този процес”, смята Бъчваров.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.