Бизнес се развива по-добре от очакваното. БВП расте с рекордни стойности, зяви депутатът

Първото плащане по Плана за възстановяване предстои да дойде тази есен. Страната ни очаква 2,4 милиарда евро. Това обясни в предаването „Здравей, България” Пламен Шалъфов, депутат от „Продължаваме Промяната”, член на комисията по бюджет и финанси в НС.

„В този механизъм на всеки 6 месеца всяко правителство изпраща списък с нещата, които е свършило. Очакваме 2,4 милиарда евро тази есен и това е индикация, че 6 месеца откакто сме на власт, вършим работа”, заяви Шалъфов. „За мен това, че безвъзмездните средства ще бъдат по-малко е и добра новина, защото това означава, че българският бизнес се развива по-добре от очакваното. БВП расте с рекордни стойности”, каза Шалъфов.

Относно съставянето на правителство, Шалъфов каза, че продължават да се водят разговори с депутати, които биха искали да ги подкрепят. „Спокойни сме. Ако в това НС не съберем мнозинство, ще го направим в следващото”, каза Шалъфов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.