Това обяви премиерът в оставка

Завършена е законодателната програма на коалицията. Това каза премиерът в оставка Кирил Петков преди заседанието на Министерския съвет. Тя съдържа над 40 законопроекта, които трябва да бъдат приети през следващите шест месеца.

„Реално голяма част от тях трябва да бъдат приети в следващите четири месеца, ако искаме България да продължи темпа, в който сме застанали. И милиардите евро за усвояване, които трябва да влязат в българската икономика - да се усвоят”, подчерта министър-председателят в оставка.

Петков: Няколко души трябва да решат към кого ще бъдат лоялни

По думите му е важно поведението на всеки един депутат, който трябва да реши иска ли да закрие парламента и да направи невъзможно програмата да се реализира. „Или ще поеме държавното отговорно отношение и ще застане зад развитието на България”, добави Петков.

Премиерът в оставка поздрави министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер за подписан меморандум за инвестиция на стойност 84 млн.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.