Който от депутатите желае, ще може да я подкрепи

"В рамките на деня ще излезе програмата за управление и ще бъде представена публично пред всички народни представители". Това каза в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS  депутатът от ПП Виктор Насър. На въпрос дали са намерили необходимите гласове за подкрепа на кабинета "Василев", той отговори, че процесът върви и като излезе програмата, тези, които желаят, ще могат да я подкрепят.

Насър коментира обвиненията на опозицията, че страната ще получи по-малко средства по Плана за възстановяване и устойчивост заради това, че управляващите не са предоговорили правната рамка.

 „Да, нашите средства по Плана намаляват, но реално причината е, че ние имаме над 4% растеж на БВП, което практически елиминира спада, причинен  от COVID- пандемията през 2020 година.” 

Според опозицията става дума за 1 млрд. лева. За тях депутатът обясни: „Този 1 млрд. стои като излишък в бюджета. С този 1 млрд. ще бъдат подпомогнати още допълнителни програми или той е на разположение за това, за което управляващите преценят, че е най-добре”. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала ѝ във Vbox7.