Днес е решаващ ден за съдбата на 47-ото Народно събрание

 Решаващ ден за съдбата на 47-ото Народно събрание. Днес изтича срокът за реализиране на първия мандат за съставяне на ново правителство в рамките на този парламент. Представителите на „Продължаваме Промяната” ще отидат при президента в 17.00 ч. За същия час са насрочени и два протеста – „за” и „против” второ правителство на формацията. За момента обаче не е осигурено мнозинството за ново управление. 

„На този етап не можем да потвърдим подкрепа от 121 гласа. Разговорите продължават”, каза Андрей Гюров, председател на ПГ на ПП.

Така до последната минути от “Продължаваме Промяната” разчитат да успеят да намерят още партньори на база на програмата си за управление.

„Отворени сме към всички депутати, които подкрепят нашите приоритети”, каза  Андрей Гюров, председател на ПГ на ПП.

Подкрепа нямало да дойде обаче от редиците на “Има такъв народ”.

„Продължават да нямат, продължават да търсят и ще продължат да нямат”, заяви Тошко Йорданов.

Бившите партньори във властта отново критикуваха начина на преговори. И признаха, че ако имат шанс и получат третия мандат, ще променят подхода.

„Дайте да видим в кой ще отиде третият мандат. Мисля, че която и партия да го получи  няма да подходи по този глупав начин, по който подходиха ПП. И ще отправи покани към бившите си коалиционни партньори”, каза Йорданов.

За третата папка заговориха и от „Демократична България”. Те обявиха, че са готови да опитат да подредят кабинет.

„Ако първият мандат е неуспешен, което е лошо, ние имаме готовност, тоест подхождаме отговорно. Имаме идея как би могъл да бъде реализиран третият мандат. Логично е, да започнем преговори със същия кръг партньори”, каза Христо Иванов.

Готовност за третия мандат вече заявиха и от БСП.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.