По думите му се допуска използване на газ от "Газпром" за в бъдеще, но те са ненадежден партньор

Няма да потопим кораба заради конкретни имена. Ако бъде предложено по-добро име от Асен Василев, сме готови да го приемем. Това заяви за "Офанзива" Димитър Гочев от "Продължаваме Промяната".

"Не мога да кажа кои са двамата депутати, привлечени за кабинета "Василев". Хората, с които сме говорили, се отдръпват, най-често по лични причини, а не по принципни. Имаме информация, че депутатите на ИТН симпатизират повече на идеите на ПП отколкото на лозунгите на лидерите си", подчерта той. 

По думите му едно правителство на малцинството би предвещавало тежко управление, без гаранции. "Единствената ни цел е гражданите и предприятията да са осигурени. Допускаме използване на газ от "Газпром" за в бъдеще, но те са ненадежден партньор", посочи Гочев.

Според него ПП е склонна да подкрепи партия, подкрепила трети мандат. "Бихме подкрепили мандат, който включва нашата програма. За нас няма значение дали БСП или ДБ ще получи мандата. Не сме спирали разговори с ИТН, включително с Тошко Йорданов", обясни той и допълни, че ПП вярва, че ще спечели следващите избори и оценява участието си в управлението като положително. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.