Вижте какво още каза Ботьо Ботев в студиото на „На фокус”

От Европейския център за транспортни политики алармират, че важни улики за тежката катастрофа в София има опасност да бъдат увредени, укрити и дори да изчезнат. Причината е, че джипът на Георги Семерджиев и таксиметровия автомобил са оставени на улицата със свободен достъп. Темата в студиото на „На фокус” коментира криминалистът Ботьо Ботев.

„Недопустимо е това да стои там при такъв тежък случай, защото тепърва ще предстоят автотехнически експертизи и ред други процесуални неща. Кой може да гарантира, че въпреки че е пред сградата на СДВР, няма да има хора до него?”, заяви той.

ЕЦТП: Има опасност от унищожаване или изчезване на улики от случая "Черни връх" (СНИМКИ)

Според него самият случай е „изключително тежък, фрапантен и знаков”. „Редно би било да бъде в място на следствената служба и да бъде обезпечен, с оглед на извършване на всички необходими действия. Това би могло да се използва в последствие от адвокатите, за да бъде оневинен.

Трудно би се измъкнал дори и от една перфектна адвокатска защита, каквато обикновено се прави в такива случаи”, каза още Ботев.

Полицайката от катастрофата: Съвестта ми е чиста, а всички ще си сърбате попарата

„Каква е ролята на полицайката? Преди да се даде гласност на случая потече информация, че в колата е имало жена. Коя е тази жена? Ако е тя, то тя също е извършила престъпление и прикрива такова. Никъде не се говори тя ли е била и какво е правила в колата. Тук бих поставил въпроса „защо”, каза той. И добави: „Обидно ми е като гледам, че такава девойка може да бъде служителка на МВР. Вижте й външния вид”.

По думите му в редица подобни случаи, в които са преплетени „подобни личности” всичко се замита. „Няма практически резултат на превенция  и наказание такова, каквото заслужават според закона”, смята криминалистът.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА СМЪРТОНОСНАТА КАТАСТРОФА В СОФИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.