Москва твърди, че напада само военни обекти

Няма пауза във войната в Украйна и терорът никога не е спирал. Това казаха от Киев по повод последните бомбардировки на Русия срещу украински градове. Медиите по света отчитат изминалата седмица като период на затишие в бойните действия. Но това не означава, че хората живеят в мир, напомни президентът на страната Володимир Зеленски. В неделя Русия разруши жилищен блок в градчето Часов Яр. Загинали са 15 души, казва местната управа.

"Взривът хвърли баща ми на едната страна, мен на другата. Когато се събрахме в коридора избухна още един взрив. Строшените стъкла нарязаха баща ми", заяви Дмитро Передери, жител на ударения блок.

"Говорех с дъщеря ми, която е в Полша. И тогав а избухнаха два взрива един след друг. Имам две котки и исках да ги спася. Но експлозията ме хвърли в банята. Беше пълен хаос. Когато излязох от банята видях, че целия апартамент е разрушен", споделя и неговата съседка Венера. 

Русия твърди, че обстрелва военни обекти. Но всеки ден има цивилни жертви и разрушени частни домове. В същото време военните експерти очакват скоро бойните действия отново да се ожесточат. Русия се готви да атакува тази част от Донецка област, която е все още контролира Украйна.

 

 

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.