Близки се съмняват в полицейско насилие

42-годишен мъж се бори за живота си в монтанската болница, след като преди това е бил задържан от полицейски служители в Берковица за притежание на наркотици. Според полицията той се е самонаранил в ареста като паднал върху маса.

Зоран и негов приятел били на площада в града миналия четвъртък привечер във видимо нетрезво състояние. Забелязали ги служители на реда. При извършен обиск в районното управление в раницата на мъжа са открити 2,25 грама канабис. Според информацията на полицията той е ударил униформен в лицето и дясната ръка. Според бюлетина на МВР към 2.00 ч. след полунощ Зоран става от леглото в ареста и пада няколко пъти върху масата, при което се наранява сериозно. Извикана е линейка и арестантът е откаран в болница.

„Той беше приет към 6.00 ч. сутринта с черепно-мозъчна травма, с разкъсна рана на лицето и с гръдна травма. Беше опериран по спешност”, разказва медикът, приел 42-годишния мъж в болницата. По думите на лекаря не е възможно пострадалият да се е самонаранил. Подобни подозрения имат и близки и приятели на задържания.

Близките и приятелите на мъжа се притесняват дали истината ще излезе наяве. По случая вече назначена вътрешна проверка. Ккъм 42-годишния мъж са образувани две досъдебни производства за причиняване на телесна повреда на полицейски служител и за притежание на наркотични вещества.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.