Според Стоян Михалев при евентуални избори отново няма да има мнозинство

„Демократична България” е готова да възприеме всяка една възможност, за да не се стигне до много по-патова ситуация в следващия парламент. Това заяви в ефира на „Здравей, България” депутатът Стоян Михалев в отговор на въпроса готова ли е политическата формация за четворен формат на управленска коалиция.

Според него разговори с ИТН могат да бъдат проведени. "И сред депутатите на ИТН има хора, които са загрижени за текущата ситуация в държавата. Такива разговори трябва да бъдат водени. ПГ на ИТН са хора, с които трябва да се говори", категоричен е народният представител. щ

 

 

По думите му при едни евентуални избори отново няма да има мнозинство. „Ако сега до 3-4 мандата опираше да се състави управление – тогава ще е много по-голяма разликата и ще е съвсем невъзможно. Ако сега тези партии не са принудени да направят компромиси, тогава, за да има управление, ще трябва да се направят много сериозни компромиси. Такива, в които ние не сме готови да участваме. Тогава математиката ще покаже, че за да има управление, ще трябва да са замесени или ГЕРБ, или ДПС”, подчерта той.

Той коментира и казуса с разрушаването на кея в парк „Росенец”. „България не е територия, която трябва да се раздава на олигарси и да се мачкат законите. Вече има последствия от всички тези действия, но не с темпото, с което всички искаме. България се променя”. По думите му тази инфраструктура трябва да се отнеме и да се ползва от българските граждани.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.