Димитър Илиев е освободен със заповед на Кирил Петков

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков на длъжността заместник-председател на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ е назначена Мария Лазарова.

С друга заповед на премиера от същата длъжност по негова молба е освободен Димитър Илиев.

Мария Лазарова притежава дългогодишен опит в административното управление, както и в подготовката и управлението на проекти с европейско финансиране. В миналото е била ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда“ и участвала в реализацията на проекти, свързани с подобряване на мобилността в градски условия. Мария Лазарова е служител на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ от нейното създаване, като до този момент е заемала поста директор на Дирекция „Административно-правно и финансово стопанско обслужване“. Координира и работата по проекти с европейско финансиране на Агенцията. Тя е магистър в специалност „Стопанско управление“ от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ и бакалавър специалност „Икономика на индустрията“ от „Университета за национално и световно стопанство“.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.