Вижте защо депутатът се притеснява, ако президентът го даде на ДБ

"Готови сме да вземем трети мандат и да направим правителство на базата на вече договорената краткосрочна програма, въз основа на която - предвид персоналните взаимоотношения - не можа да се състави кабинет с първия мандат". Това каза депутатът от БСП Таско Ерменков в ефира на "Твоят ден" на NOVA NEWS. "Ние се надяваме да има разум в колегите, ако президентът реши да ни даде този мандат, за да завършим онази работа, която започнахме", добави той. 

Ерменков посочи, че в краткосрочната програмата за управление на кабинета ”Василев” с ПП и ДБ са се разбрали по различни теми. В енергийния сектор – "да се започнат разговори с всички доставчици на газ, там не е записано с всички доставчици на газ без Газпром".  

По думите му е договорено още възобновяване на отношенията с Руската федерация. "И едно от нещата, които не са записани, но се знаят, че сме за мирно урегулиране на всички конфликти, които в момента влияят върху живота на хората".

„Всички тези теми са записани и ДБ се е подписала под тях”, уточни Ерменков.

Случай, че мандатът отиде в ДБ, той коментира така: „Аз се притеснявам, ако мандатът отиде в ДБ, да не вземат да се опитат на база национално отговорно поведение и "всички сте длъжни да се подчинявате", тези договорени неща да бъдат игнорирани”. 

„Ако ни дадат трети мандат и ние успеем да съставим правителство, и това правителство тръгне да реализира програмата, свързана с това, което сме разписали, но някои от нещата започнат да се търсят начини да бъдат избегнати, не сме се оженили, нали"? попита Ерменков, подчертавайки, че БСП е готова за избори.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала ѝ във Vbox7.