Обвиняемият Кристиан Николов не се яви в съда

Софийският апелативен съд отново не даде ход на заседанието по делото срещу Кристиан Николов, подсъдим за смъртта на журналиста Милен Цветков, съобщава БГНЕС. Причина за поредното отлагане стана отсъствието на самия Николов. Пред магистратите беше представена бележка, според която той е бил контактен със заразен с COVID-19 - неговата майка. След преглед от Спешна помощ било установено, че и той самият има симптоми на коронавирус.

Делото за смъртта на Милен Цветков тръгва на втора инстанция

Следващото заседание е насрочено за началото на октомври. 

Журналистът Милен Цветков бе пометен от джипа, каран от Николов, докато чакал в автомобила си на червен светофар. Подсъдимият седнал зад волана след употреба на наркотици и карал с превишена скорост, установиха експертизи. Катастрофата стана навръх Великден през 2020 г.

Той е единствен обвиняем по делото. На 4 март тази година Софийският градски съд го призна за виновен за извършено по непредпазливост престъпление и му беше наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 9 години, което да се изтърпи при първоначален общ режим. Освен това, на Николов беше забранено да шофира в следващите 10 години. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.