Според нея е резонно да има избори през октомври

От ГЕРБ-СДС считат, че доверието към 47-ото Народно събрание е изчерпано и според формацията не може да се намери формула за каквато и да е подкрепа в рамките на настоящия парламент. Това обясни председателят на ПГ на партията Десислава Атанасова след срещата при президента за втория мандат.

„Ясно е, че правителството падна след вот на недоверие. Ежедневната агония с това, че няма кворум, дори за заседания на парламента, няма парламентарна подкрепа, е съвсем очевидна. В този смисъл, всяко бавене на парламентарната и конституционна процедура смятаме, че е напълно безсмислено”, добави тя.

 

 

Атанасова посочи, че нито една от възможните партии, която очаква да получи третия мандат, не е заявила, че иска да разговаря с групата на ГЕРБ-СДС. „Ние също нямаме нужда от разговори, защото сме казали своето становище”, уточни председателят на парламентарната група. 

„Виждаме как част от управляващите понякога се опитват да го играят опозиция. Не е честно опозицията да се опитва да бъде малко управляващ. Трябва да има ясно разделение на ролите. Всичко останало е лицемерие и предателство”, каза от своя страна Томислав Дончев. Той не изключва да бъде съставен кабинет в настоящия парламент.

Атанасова счита, че в началото на октомври е резонно да бъдат проведени предсрочните избори, ако се стигне до тях. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.