Подробности от д-р Владимир Чучумишев – акушер гинеколог и специалист по фетална медицина

Бременност след 35 години. Много хора и медици коментират рисковете от подобно начинание, но знаем много малко за предимствата от по-късното родителство.

„Съвременният начин на живот промени статистиките. За миналата година 18% от жените, които са родили, са били над 35 години. Най-голямата група бременни са между 30 и 35 години. 17,5% от жените раждат над 35-годишна възраст”, каза д-р Владимир Чучумишев – акушер гинеколог и специалист по фетална медицина. 

Според д-р Чучумишев след 35 години забременяването отнема повече време. „Причините трябва да се анализират индивидуално за всяка една двойка. Не може да се говори за някаква рецепта”, казва д-р Чучумишев.

Като цяло тази бременност се води рискова, обясни той. Ако бременността се проследява добре, шансовете да е сравнително безпроблемна, не са никак малки, смята още експертът.  

За Виктория Димитрова да бъде майка е мечта от 5 години. Вече е бременна в 6-ия месец. Споделя, че има лека бременност. Но внимава и два пъти в месеца ходи на преглед.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.