Временно беше затворено движението по пътя Плевен – Ловеч

Петима души са загинали при челен удар между две коли на пътя Плевен – Ловеч, край село Брестовец. Сред жертвите са и две деца на по 1 година. Инцидентът е станал днес в 14:25 часа, съобщават от МВР.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Едната кола е била управлявана от 60-годишен мъж, зад волана на втората кола е бил 31-годишен мъж.

По първоначални данни са загинали по-възрастният шофьор и едногодишно момченце, пътник в автомобила. Ранена е 51-годишна, пътничка, която е настанена е за лечение в Плевенска болница.

От другия автомобил, участник в инцидента, са загинали водачът, както и спътниците му – 54-годишна и едногодишно момченце. В тежко здравословно състояние в плевенската болница е настанена за лечение 21-годишна, пътувала във втория автомобил.

Едното семейство е пътувало към Троянския манастир за кръщенето на детето, предаде БТА. От канцеларията на манастира също потвърдиха това.  

„Настанени са две жени. Докарани са в тежко състояние. Едната е със счупен шиен прешлен и счупена ръка. Другата е с контузия на мозъка, кръвоизлив и счупен крак. Ортопедичните проблеми са преодолени. Остават ни неврологичните. Наблюдаваме ги и ги лекуваме. При такива катастрофи следващите 24 часа са много важни”, заяви Момчил Цветков, говорител на болницата в Плевен.

На мястото на катастрофата дълги часове продължиха огледите. Променена беше организацията на движението. Сезирана е ОП – Плевен.

„Огледът приключи, започна разчистването на пътя. Предстои много работа по случая”, каза пред NOVA NEWS Диана Илиева, говорител на окръжната прокуратура. 

Временно движението по пътя Плевен – Ловеч в района с. Брестовец беше ограничено в двете посоки. Трафикът се пренасочваше през обходен маршрут. Движението се регулираше от пътна полиция.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.