Има опасност за живота на пострадалия

Кола блъсна пешеходец в София. Шофьорът е с положителна проба за канабис. Пострадалият е 38-годишен мъж. Той е с 11 счупени ребра, 2 прешлена и пневмоторакс на белия дроб. Откаран е в болница „Св. Анна”, където е настанен в реанимация. Мъжът е стабилизиран.

Катастрофата е станала на кръстовището на булевардите „Тодор Александров” и „Димитър Петков” по обед. Според свидетелски разкази - пешеходецът е пресичал на червено, когато автомобилът на Адриан Христов го блъска.

От столичната полиция обаче обявиха, че причините за инцидента се изясняват, а пробата на водача за употреба на наркотици е показала наличие на канабис. Шофьорът също призна пред камерата ни, че е пушил марихуана преди 2 дни.

Снимка: Глория Николова, NOVA

В 12:00 часа на обяд автомобил блъска пешеходец на булевард „Тодор Александров”. Шофьорът е Адриан Христов. Той е бивш член на фен клуба на „Левски” – „София-запад”, откъдето е бил изгонен.

В момента той е  е шеф на "Ултрас Левски", съобщава Gong.bg.

На мястото на катастрофата му правят тестове за употреба на алкохол и наркотици.

„Пробата за наркотици установи наличието на тетрахирдоканабинол или така наречения канабис”, обясни инспектор Радослав Кръстев от СДВР.

Адриан Христов призна, че е пушил марихуана преди 2 дни, но днес се е качил зад волана напълно адекватен.

„Дръпнал съм си два пъти, ако трябва да бъда честен”, каза Адриан. „Знам само, че след 8 часа марихуаната не трябва да излиза”, каза още той.  

Шофьорът смята, че причината за катастрофата е   неправилно пресичане на пешеходеца.

„За какво да чувствам вина? Човекът е пресякъл на червено, аз карам на зелено! За какво да чувствам вина? Не съм го предупредил преди 2 часа, госпожо! А преди 2 дена! Вие ако сте пили преди 2 дена алкохол и ви излезе ще е правилно ли да ви заключат?”, заяви Адриан Христов. 

„Възможно е и автомобилът да е на червено, възможно е и пешеходецът да е минал на червено, всички хипотези са възможни до доказване на вината”, заяви инспектор Радослав Кръстев.

На водача беше взета и кръвна проба във ВМА. Очаква се тя да даде точни данни оказала ли е влияние марихуаната върху шофирането му. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.