Огънят е обхванал предимно борови насаждения край вилна зона

Голям пожар пламна край вилното селище "Старите лозя" в Казанлък във вторник. Огънят се разгорял край пътя София - Бургас, на около 150 метра от бензиностанция. Движението в отсечката от Подбалканския път при разклона за Черганово беше спряно и двете посоки заради задимяването. Всички шофьори изчакват на място. Трафикът се регулира от „Пътна полиция“, като се използва обходен маршрут Ягода - Ръжена - Кънчево - Розово - Казанлък и обратно.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ПОЖАРА ВИЖТЕ ТУК

В района има и автокъщи, чиито служители изкарват колите си от там.

Има изгорели вили. Изпепелени са над 60 декара борова гора. По информация на NOVA пламъците са тръгнали от тревиста местност край военния полигон, разположен на няколко километра от Подбалканския път.

Към момента няма данни за пострадали хора. Тепърва ще се установява колко са засегнатите имоти.

Според Станимир Тончев, ръководител на пожарната в Казанлък, опасност за бензиностанциите вече няма, нито за автокъщите наблизо. "Автомобили и хора няма пострадали, има изоставени постройки, обхванати от пожара. 55 дка борова гора е изгоряла. Причините за пожара ще бъдат изяснени след неговото погасяване", обясни той.  

Стана ясно, че собственик на къща сам е изрязал дърветата, за да не подпалят дома му. На 5-10 метра от бензиностанцията е бил спрял огънят. 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.