В сравнение с миналата година сега има двойно повече заловени шофьори с наркотици зад волана

Детски лекар в столична болница, който е и преподавател в Медицинския университет, е дал положителна проба за кокаин при проверка на пътя. Той бил спрян на АМ "Струма", на кръговото на Банкя, каза за NOVA началникът на столичния КАТ Тенчо Тенев.

"Задържан е и предстои бързо производство. Това се случи около 10:30 ч. сутринта", разкри той. 

При друг инцидент във вторник шофьор на скутер с положителен тест за канабис блъсна пешеходка в София. Инцидентът стана на ''Симеоновско шосе". Жената е пресичала на зелено. Вследствие на удара е получила фрактура на носа. Прегледана е в болница. 

Акции срещу пияни и дрогирани шофьори и рано сутрин

"За миналата година има 120 водачи, заловени да шофират след употреба на наркотици, а само за първото шестмесечие на 2022 г. те са двойно повече", съобщи Тенев. Освен това, само за последните 10 дни, са издадени 11 000 клипа за превишена скорост и над 50 преписки. Много от тези нарушения са допуснати на Околовръстното щосе и бул "Цариградско шосе" в София. Сто от водачите ще останат без книжки. Полицаите продължават да установяват и много шофьори, които карат след употреба на алкохол и наркотици.

„Имаме случаи, в които водачът управлява с три вида наркотици и алкохол. Имахме водач, който управлява с 5.11 промила алкохол в кръвта. Имаме скорости от 150-160 км/ч при ограничение 80. Имаме скорости 130 км/ч при ограничение 50. На всички тези водачи имаме образувани преписки и само за последните десет дни ще имаме сто водачи, които ще бъдат с отнети свидетелства за правоуправление”, подчерта Тенчо Тенев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.