Уголемяване на бюста, липосукция, пластика на клепачи – дори при такива операции има риск, казват специалистите

Козметичната хирургия процъфтява. Всяка година над  25 млн. души лягат под ножа в желанието си да изглеждат по-добре. Най-много са американците и бразилците, съобщава „Дойче веле” в предаването „В добра форма”.

Линда Еванджелиста с първо участие след неуспешна пластична операция (ВИДЕО+СНИМКА)

Уголемяване на бюста, липосукция, пластика на клепачи – дори при такива операции има риск, казват специалистите. Те включват инфекции, кръвоизливи и увреждане на нервите. Според данни на Международната асоциация на пластичните хирурзи един от 3000 пациенти умира на масата. Може би ако нямаше рискове, много повече хора щяха да се оперират.

За Себастиан Свобода проблемите започват около пубертета, който обикновено е вълнуващ период от развитието на децата. Той имал твърде големи гърди, вследствие на уголемени жлези. Въпреки тренировките, той не могъл да се справи сам с проблема. „На работа ходех винаги с тениска и се чудех дали хората ще ги забележат. Подобни въпроси ме занимаваха постоянно”, спомня си Себастиан.

"На твоя страна": Бум на естетичните корекции по време на пандемията

Аурелия Даман е фитнес инструктор. Тя припомня, че за да имаме красиво тяло, е нужен и спорт. Аурелия показва примерна тренировка, която можем да направим както в домашни условия, така и навън сред природата.

Повече гледайте във видеото. То е част от предаването „В добра форма“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка неделя от 11.30 ч. и в петък от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Дойче веле