По думите му Трайчо Трайков е бил министър на енергетиката и може да оглави ведомството отново

Въобще не съм оптимист, че ще има правителство, но сме длъжни да направим усилие. Асен Василев е обединяваща фигура за нас, ПП и БСП, така че е възможна кандидатура. Това коментира за "Денят на живо" депутатът от "Демократична България" Владислав Панев.

Според него държавата в момента има нужда от здрава експертност. "БСП и ДБ сме стари партии и сме свикнали да се съобразяваме с партньорите. Не мисля, че кандидатура за министър на Гроздан Караджов би се приела от коалиционните партньори. Ще видим дали ще има споразумение с ИТН. Те са труден и ненадежден партньор. Квотите за министри ще бъдат обсъдени по-натам", заяви той. И допълни, че тепърва ще се решава дали ДБ ще участва в съставите на кабинети. 

"Трайчо Трайков е бил министър на енергетиката, може да се спекулира с неговото име за оглавяване на ведомството отново", подчерта Панов. 

По думите му ДБ ще подкрепи Бойко Рашков. А относно вдигането на лихвата на ЕЦБ Панев счита, че тя може да доведе до потапянето на Италия и Германия.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.