Случаят е от Кричим

Бракониери пребиха жестоко горски инспектор. Нападението е извършено край Кричим. Държавният служител бил атакуван, докато изпълнявал служебните си задължения.  Извършителите са двама мъже.

Пострадалият се казва инж. Али Чолаков. Той е бил нападнат на смрачаване близо до яз. „Въча”, докато обхождал района. От гората той чул звукова примамка за лов на сръндак. С колегите му заградили пътя. Разказва, че познава единия от нападателите си. Преди две години горските служители задържали баща му отново за бракониерство. Другият нападател Али виждал за първи път.

АГРЕСИЯ МЕЖДУ ДЕЦА: 13-годишна бие връстничка, докато група ученици ги снима (ВИДЕО)

„Поисках документ за лова, който извършваха в района. Те нищо не казаха, направо ме сграбчиха, събориха ме на земята и започнаха да ме бият”, спомня си пострадалият държавен служител. Бракониерите го удряли по лицето, душили го и го ритали. Заплашили, че ще го убият и ще го заровят или ще го хвърлят в язовира и никой нямало да го намери.

Това е второ нападение над Али. Преди две години бракониер заредил ловната си карабина и я насочил срещу него.

Стрелба по автобусна спирка в Ямбол

Огнян Христов е директор на Държавно ловно стопанство „Тракия“. Разказва, че след нападението видял бракониерите, но не успял да спре автомобила, с който те избягали. Христов не крие, че случаите на агресия в района напоследък са зачестили.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.