Тя хвърлила няколко пъти срещу парапет на тераса две малки котета

Отново жестокост към животни. Възрастна жена от Берковица хвърлила няколко пъти две малки котета срещу парапет на тераса в жилищен блок, при което едното починало. Всичко това се случило пред очите на деца, които преди това си играели с животните.

Следите кръв по терасата на Александрина Миленкова от квартал „Стара планина“ все още стоят. Жената си била у дома, когато детето й я повикало, защото съседката хвърля на терасата им две котета.

„Тя започна да ги хвърля нагоре. Аз бях на колене и се опитвах да ги хвана, но не успявах. Падаха долу и тя пак ги хвърляше. Така няколко пъти и ги блъскаше в цимента“, спомня си Александрина. След ударите едното коте издъхнало, а другото успяло да се спаси.

Арестуваха мъж заради насилие над животно

„Успях да хвана точно това, което умря в ръката ми. Хванах го и то беше цялото в кръв. Другото се закачи с нокти, сви се в ъгъла и не го закачахме до вечерта“, казва още свидетелката на насилието.

Съседи разказват, че преди това животните са блъскани в циментов бордюр и са душени. Даниел Михайлов си спомня, че агресивната към животни жена хванала котките за задните крака и започнала да ги бие. „Аз виках по нея. Казах, че ще скоча от терасата. Други хора също излязоха, започнаха да хвърлят кой каквото намери от вкъщи“, разказва съседът.

АГРЕСИЯ: Защо шофьор прегази куче?

Възрастната жена първоначално отрече да е пипала и удряла котките, но след това разказа и своя версия за случилото се. След като животните били в дървата й за огрев пред гаража и тя се опитала да ги извади, едно от тях я захапало за пръста. „Кръвта течеше по ръката ми. Хванах го за опашката и за краката, шибнах го няколко пъти и то ме пусна“, разказа Славка Ангелова.

Всичко се случило пред очите на децата, които играели наоколо. „Пулсът на моето дете беше 130. Получи аритмия и едва го успокоих. След това три дни не поиска да излезе навън и ми каза, че ще убие и него, както котетата“, споделя Александрина Миленкова.

По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт на гръбначно животно. Глобата за нарушителя е от 1000 до 5000 лева или лишаване от свобода до 3 години.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.