От сряда ще започне период с по-динамично време

Дневните температури през двата почивни дни ще бъдат в най-високия летен диапазон. Между 11 и 16 часа не е препоръчително човек да се излага за дълго на пряка слънчева светлина. Желателно е да се пият повече течности и да се избягва алкохолът.

В събота денят ще е слънчев, почти безоблачен. Сутринта термометрите все още скромно ще се колебаят между 16 и 21 градуса, но следобедът ще е особено горещ с температури между 34 и 39-40 градуса. Не са изключени локални загрявания и над този интервал.

По морския бряг ще се усеща прохладен бриз, температурите там ще са около 30-31 градуса. Вълнението на морето - незначително с максимална височина на вълните до половин метър.

В неделя ще е още по-горещо, като следобед почти навсякъде стойностите на термометрите ще са с градус-два по-високи от съботните. Привечер вятърът от север-северозапад ще се усили в Дунавската равнина, с което за кратко ще нахлуе по-хладен въздух. Възможно е да се оформят краткотрайни гръмотевични бури в някои части на Северозапада.

Така в понеделник и вторник жегата ще отстъпи с 3-4 градуса. От сряда ще започне период с по-динамично време. В часовете следобед и вечерта се очакват локални гръмотевични бури с краткотраен валеж и риск от градушка. В сряда вероятност за това ще има на малко места в Западна България, а в четвъртък - в повече райони. Дневните температури ще се понижат, но ще останат около и над 30 градуса.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.