В колата се возели шестима души, двама били в багажника

Катастрофа на кръговото движение при 4-ти километър в София около полунощ. Шофьорът, който е самокатастрофирал, е 19-годишен. Шофьорът навлязъл с висока скорост в кръговото движение. На изхода по посока бул. „Цариградско шосе” автомобилът му се качил на тротоара.

„Излиза от пътното платно, удря се в бордюра и буквално се залепя за електрически стълб. В колата са се возили шест човека. Четирима на предните и задните седалки и двама са били в багажника”, обясни началникът на Столичния КАТ Тенчо Тенев.

Снимка: Надежда Дойчева

Той е бил тестван за алкохол и наркотици – и двата теста са дали положителни проби. Дрегерът показал над 1 промил алкохол в кръвта, а наркотестът - употреба на амфетамини и кокаин. 19-годишният шофьор е задържан за 24 часа в Първо РПУ, потвърдиха за NOVA от МВР. Началникът на столичната Пътна полиция комисар Тенчо Тенев разкри, че провинилият се водач отказва да даде кръвни проби. По думите му той през цялото време е  бил в неадекватно състояние.

Снимка: Надежда Дойчева

При инцидента са пострадали четирима души – две жени и двама мъже. Те са откарани в две различни болници. Една от ранените - 20-годишна жена, е с опасност за живота. Младеж от малтийски произход е със счупена китка, научи NOVA.

Снимка: Надежда Дойчева

Потребители на социалната мрежа Facebook, станали свидетели на катастрофата, разказват, че на място е имало 3 линейки, 3 пожарни коли и 8 патрулни автомобила на полицията.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.