Той говори за сериозни действия от страна на МС, Енергийното министерство и „Булгаргаз”

В сряда ще излезе доклад на временната комисия за проверка на обстоятелствата, довели до спиране на природния газ от „Газпром”. В него ще се видят данни за корупция. Това каза в предаването „Офанзива в Любо Огнянов” депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

„Корупционните схеми ще ни се видят като бял ден. Едностранното спиране на руския газ не е само от руската страна. Направени са определени действия, в които има сериозна вина Министерството на енергетиката, Министерският съвет, „Булгаргаз”, добави той.

По думите му няма как да не е корупция това да спреш руския газ, за да купуваш такъв от посредник, който предишните управляващи са отстранили.

Той акцентира на последната делегация в Азербайджан. „Съставът ѝ е Лена Бориславова, Весела Чернева, министърът на енергетиката и Кирил Петков. Ако това са хората, които могат да договарят доставки на газ, тогава не са необходими „Булгаргаз” и експертите”, е мнението на Аталай.  

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.