Председателят на федерацията по таекуондо сподели, че предстоят две световни първенства за младежи в София

Предстоят две световни първенства по таекуондо у нас - едното в София, другото в Пловдив. Според председателя на федерацията Слави Бинев те са от историческо значение за България.

"Спортът не е само медали, не е само за кухи глави, а за хора, които могат да развиват неформална дипломация. Към момента управлението си е самодостатъчно. Президентската институция се оказа като остров на доверие, справедливост и подкрепа. Най-важното е един политик да осъзнава, че се е борил нещо да се случи", смята Бинев. 

По думите му академична и социална мъдрост са необходими за хората във властта. "Бойните изкуства трябва да бъдат училища за политици - да побеждават с техника, сила и героизъм", заяви той. И допълни, че отдавна не е виждал Слави Трифонов. "Политиката за мен остана в миналото, сложил съм точка", разкри той. 

"Никога досега не е имало две световни първенства, разделени от асамблея. 10 от най-добрите ни състезатели ще участват в демонстрация с отбора, явил се в "Америка търси талант". Ще има много звезди и изненади, както и ръководителите на спорта", обясни той. По думите му едното състезание е трябвало да се проведе през 2020 г., другото през 2021 г., а сега ще се проведат в една и съща година.

Медиен партньор на форума за кадети и младежи е Нова телевизия, а патрон е президентът.  

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.