Според инж. Кремен Георгиев мазут може да се използва, но за кратко време и не е решение на проблема

"Топлофикация София" винаги е имала задължения към "Булгаргаз". Мазут може да се използва, но за кратко време и не е решение на проблема. Може да не стигнем до газова криза, щом не разчитаме само на един доставчик. Това коментира за "Твоят ден" по NOVA NEWS инж. Кремен Георгиев от Асоциацията на топлофикационните дружества.

"Булгаргаз" трябва да договаря природен газ, а не министрите. Все още не са изпратени покани за разговори за цените за следващата година. Преговорите обикновено се водят през септември. Има леко забавяне, но това не е повод за притеснение", обясни той. 

Фандъкова: Изказванията за спиране на газа за "Топлофикация София" са недопустими

Относно казуса със замърсяването от ТЕЦ "Брикел" Георгиев смята, че твърденията са PR акция. "Нелогично е да се коментират превишени моментни стойности. Най-вероятно става въпрос за грешка в измерването", подчерта той.

"Не е ясно как може да се намали потреблението на газ. Топлофикациите не може на своя инициатива да икономисват газ. Инициативата за икономия е имагинерно понятие", смята още инж. Георгиев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.