Случаят е от силистренското село Попина

12-годишен беше хванат зад волана на товарен автомобил, докато баща му се вози до него. Случаят е от силистренското село Попина. 

Хванаха 12-годишно дете да шофира товарен автомобил

На 25 юли около 20 часа полицаи извършват контрол на движението, когато виждат товарния автомобил с водача, който видимо изглежда неправоспособен. “Спират го и установяват, че той е малолетен, а до него се вози баща му”, каза пред NOVA  комисар Димо Василев, началник “Охранителна полиция” на ОДМВР- Силистра.

17-годишен, пиян и с крадена кола катастрофира в Шуменско

Бащата на момчето е санкциониран, тъй като той лично му е дал автомобила. На мъжа е съставен акт, а регистрацията на колата е прекратена.

Непълнолетен моторист причини катастрофа в София

От началото на акцията за пияни и дрогирани, която се провежда в цялата страна, в силистренска област са установени около 1400 нарушения. Хванати са 24 водачи на автомобили, шофирали под влиянието на алкохол. От тях 11 са били с отчетени над 1,2 промила в кръвта. Трима са шофиралите след употреба на наркотични вещества. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.