Нова книга развенчава митовете за интровертите

Мит е заблудата, че поради своята необщителност, интровертите са неподходящи за определени длъжности, свързани с комуникация и контактност.

"Интровертността е темпераментова характеристика, която е част от много други характеристики, които ни правят уникална комбинация на това, което сме. Уникални и различни. Интровертът винаги се е разглеждал като един мълчаливец. Той винаги се разглежда в противовес на екстроверта. Но всъщност, ако подходим малко зад тази фасада - става въпрос за това от къде човек черпи енергията си, идеите си и зарежда батериите си". Това заяви в предаването "Социална мрежа" психологът Весна Ненчева.

По думите ѝ можем да се научим да добавим нови умения към това, което сме - независимо дали сме интроверти или екстроверти. 

Нова книга "Предимството на интроверта" развенчава митовете, свързани с интровертите. "това да си интроверт или екстроверт означава - да имаш различен подход и стратегия към бизнеса и към живота", сподели Етиен Янев, консултант на издателство "Локус".

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.