Домакините останаха на терена с двама играчи по-малко

Левски се класира за третия кръг на Лигата на конференциите, след като направи равенство 1:1 в реванша с ПАОК и отстрани гръцкия си съперник с общ резултат 3:1. След като преди седмица "сините" надиграха и победиха с 2:0 именития си съперник, считан за категоричен фаворит в двубоя, тази вечер играчите на Станимир Стоилов направиха нов отличен мач и заслужено продължават напред.

От самото начало на двубоя, игран пред около 15 хиляди фенове на стадион "Тумба" в Солун, "сините" стояха добре на терена и не позволяваха на съперника да създава положения пред Николай Михайлов, като в същото време изглеждаха опасни на контраатака. Българският тим се възползва от груба грешка на съперника в 25-та минута, когато Роналдо пресече пас назад на съперников футболист, преодоля вратаря на ПАОК Доминик Котарски и откри резултата.

ЦСКА с убедителна победа над „Македония ГП”

Домакините бяха тотално неутрализирани през първото полувреме, но 10 минути след почивката успяха да изравнят, след като Тиаго Данташ се възползва от бавно излизане на Михайлов и прати топката във вратата на Левски. Това не се отрази на играта на гостите, които продължиха да бъдат солидни в защита, а в 72-та минута ПАОК остана с човек по-малко след втори жълт картон на Дъглас Аугусто. След по-малко от 10 минути домакините вече бяха само с девет души на терена след два бързи картона за Виейриня, а до края играчите на Левски не допуснаха изненада и стигнаха до престижен успех.

По този начин Левски се класира за следващия кръг на Лига на конференциите, където ще срещне малтийския Хамрун Спартанс или Вележ от Босна и Херцеговина.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.