Хиляди социалисти присъстваха на традиционния събор на партията

БСП даде старт на предизборната си кампания. Хиляди социалисти се събраха на Бузлуджа на традиционния събор на партията. На историческата поляна под върха лидерът Корнелия Нинова направи разбор на приключващото управление и не пропусна да критикува президента.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Програмата започна от 10:30 ч. с поднасяне на венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.

Оценката на избирателите, дошли на традиционния събор на БСП, беше по-скоро положителна за участието на партията във властта. Имаше критики към вътрешната опозиция и президента Румен Радев.

„Идвам с очакване да се презаредим и нашият общ социалистически дух да изригне в едно”, каза една от участничките в събора.

Не липсваха обаче и критики към лидера на БСП. След като беше върнат в редиците на партията от съда, гласът на вътрешната опозиция Кирил Добрев разкритикува присъствието на БСП в управлението.

„БСП е бастун, патерица, на която някой се подпира. Факт е, че 900 000 гласа ги свалихме на 280 000 и в момента сме партията, която ни избира някой, за да може да състави правителство”, заяви той.

Лидерът на БСП му отговори от сцената. „И днес ни атакуват, провокират и питат как можахте да управлявате с дясна партия. Ние доказахме за шест месеца в управление с дясна партия, че социалната държава не е фиксация, а реалност”, заяви Корнелия Нинова.

Тя не пропусна да критикува президентът Румен Радев за изразената от него позиция относно състоянието, в което е страната след коалиционното управление.

„И не е прав президентът Румен Радев като ни порица, че оставяме държавата в хаос. Друг предизвиква хаоса - онези скрити сили, които видяха заплаха, че ще има справедливост", посочи тя.

Нинова говори за опитите на ГЕРБ и ДПС да се върнат на власт като част от една бъдеща евроатлантическа коалиция като ги сравни с „вълци в овча кожа”. И призна, че столетницата тръгва на избори с тревога за инфлация, цени, бедност и неравенство.

По-рано лидерът на партията написа във Facebook, че влошените отношения с президента не са по тяхна вина. 

„Никога не сме нападали първи президента. Но сме изненадани, от това, което прави президентската институция. Президентът поведе протеста между модела на ГЕРБ и ДПС. Той създаде „Продължаваме промяната“ и ги изтласка към властта. Негови са думите „Ако имаше повече министри като Кирил Петков, България щеше да е различна държава“, негови са думите „Гласувайте за новите партии“. И още на първия месец след като създадохме правителство за смяна на онзи модел, започна канонада от критики“, каза Нинова.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС